GINOP PLUSZ-1.2.2-22-2022-00137

  • projekt azonosító száma: GINOP_PLUSZ-1.2.2-22-2022-00137
  • a kedvezményezett neve:  LUX AETERNA Temetkezési SzolgáltatóKft.
  • a projekt címe: A LUX AETERNA Temetkezési Kft. technológiai fejlesztése
  • a szerződött támogatás összege: 2.937.661,- Ft
  • a támogatás mértéke (%-ban): 70%
  • a projekt tényleges befejezés dátuma: 2022.05.21.

a projekt tartalmának bemutatása:

Jelenleg cégünk két tevékenységi körrel foglalkozik, amelyek közül a fő tevékenység (kb. 80%) temetkezési, kegyeleti szolgáltatás. Az itt dolgozó munkatársak telephelyünkön gyülekezve vonulnak kistehergépkocsikkal az adott munkaterületre, amely változó helyszínű. Itt az alábbi munkafolyamatokat végzik: ásás, csákányozás, betontörés, lapátolás és esetenként föld, illetve törmelék elszállítása. Az előmunkálatok után a megrendelő kívánalmai szerinti kegyeleti szolgáltatási rész következik, ahol a szertartás részét képezi a sírgödör behantolása (betemetése), majd a sírcsokrok, koszorúk elhelyezése. A pályázat megvalósítása előtt csak kézi munkaerő volt az, amellyel a fentiekben leírt szűken vett munkafolyamatokat elláttuk, ezért a beruházás egyik fő szempontja a fizikai munkavégzés megkönnyítése volt. A projektnek köszönhetően a munkafázis első felét most már kiváltja a gépi erő (ásás, betontörés, lapátolás, szükséges elszállítás, stb.), amely nemcsak meggyorsítja a folyamatot, de dolgozóinkra tekintettel kíméletesebbé teszi az esetenkénti munkavégzést. 
A projekt keretében beszerezett gépek paraméterei tekintetében a legideálisabbak, azok „egyszerűsége”, súlya, mérete miatt, tekintettel használatuk helyszíneire.
A projektben 2 db munkagép került beszerzésre:

  1. A Jansen M-200 mini-kotrógép egy kompakt, többfunkciós dízelmotorral felszerelt gép. Kicsi, erőteljes és sokoldalú. Ez a mini-kotrógép 850 mm-es (tető nélküli 730 mm) kis szélességű 6,5 LE YANMAR dízelmotorral van felszerelve, amely erőteljes hidraulikus rendszert biztosít. Ez kényelmesen elindul egy elektromos indítóval.
  2. A Jansen RD-300 mini dömper motoros talicska összesen 6 fokozattal rendelkezik: 4 előre és 2 fokozat hátra. Sebessége előremenetben kb. max. 8 km/ó, hátramenetben 5 km/ó. Ideális homok, föld, kavics, kövek, stb. szállítására. A dömper beépített hidraulikus egységgel és munkahengerrel rendelkezik. A billentés szöge több, mint 90 fok, ami megkönnyíti a kiürítést.